Το Grindset παρακινεί τους ακροατές να παραμείνουν ζωντανοί και να απολαύσουν δικαίως το ομώνυμο ντεμπούτο τους (κριτική άλμπουμ)

8
Το Grindset παρακινεί τους ακροατές να παραμείνουν ζωντανοί και να απολαύσουν δικαίως το ομώνυμο ντεμπούτο τους (κριτική άλμπουμ)

Ο Grindset είναι ένα ντουέτο MC/παραγωγού από το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν που αποτελείται από τον Fatt Father στο μικρόφωνο και τον DJ Jewels πίσω από τα σανίδια. Και οι δύο το έχουν αφήσει κάτω για την πόλη για λίγο περισσότερο από 2 δεκαετίες τώρα και έχουν πραγματικά συνεργαστεί λίγο μεταξύ τους στο παρελθόν, αλλά τώρα σχηματίζονται όπως η Voltron και κάνουν ένα ομώνυμο ντεμπούτο.

Το „Mindset = Grindset“ ξεκινάει το άλμπουμ με μερικά έγχορδα και ένα δείγμα φωνητικής για να φτύνει τις οργανικές συζητήσεις των αφεντικών, ενώ το „Get ‚Em“ ακολουθεί μια πιο ζοφερή διαδρομή κρατώντας τους τρεμούλιαστους. Το „Welcome to the Eastside“ πηγαίνει σε ένα γεμάτο ψυχή περιοχή περιγράφοντας πώς είναι στο ομώνυμο μέρος του Ντιτρόιτ, αλλά στη συνέχεια το „Bar After Bars“ αναποδογυρίζει το „After Laughter (Comes Tears)“ της Wendy Rene προτρέποντας τους πάντες να δουν πώς το κάνει σωστά στιχουργικά.

Εν τω μεταξύ, στο „I’m the One You Call“, έχουμε τον Fatts για μερικά ακόμη δείγματα κοροϊδίας που φωνάζουν τους ανθρώπους που κουβεντιάζουν για 1 λεπτό και χρειάζονται κάτι το επόμενο που οδηγεί στους Δίδυμους Πύργους, μαζί με το Trick-Trick για το επίσημο “ Used to Be» μιλώντας για χρήση. Το Finale έρχεται στο προσκήνιο για το στιβαρό «Tried & True» ομιλούντα logistics λίγο πριν το ζωντανό «These Heaux» μιλήσει ότι δεν έχει χρόνο για τέτοια.

Το „I’m Not the One“ γυρίζεται για μια πιο ήρεμη αισθητική περιγράφοντας πόσο τρελή μπορεί να είναι η αγάπη της ζωής του, ενώ το „NoMoe“ μιλά ατμοσφαιρικά ότι δεν αφήνει το άγχος να τον κατατρώει άλλο. Το τραγούδι «Son & Eye» με τον DJ Oreeyo σηματοδοτεί την επιστροφή στο boom bap για να τους επισημάνει στιχουργικά σαν πατέρας, σαν γιος, ενώ το προτελευταίο κομμάτι «Go Mode» με τον Oba Rowland είναι μια ζοφερή παγίδα που μιλάει για τον τίτλο του headspace. Στη συνέχεια, το „Tops New Tenant“ αποστέλλει το άλμπουμ δηλώνοντας τον εαυτό του ως τέτοιο σε ένα lounging instrumental.

Αν αυτή είναι μόνο η αρχή του Grindset, τότε ανυπομονώ πολύ να ακούσω τι επιφυλάσσουν στο δρόμο γιατί αυτό είναι ένα άκρως εντυπωσιακό ντεμπούτο από το δίδυμο. Θαυμάζω πώς αναδίδουν έναν πιο παραδοσιακό ήχο χιπ χοπ και τον ντύνουν με μια μοντέρνα υφή μαζί με το εύρος των διαθέσεων που με βάζει κάθε κομμάτι.

Βαθμολογία: 9/10

Schreibe einen Kommentar