Πώς να βάψετε έπιπλα Ikea

0
Πώς να βάψετε έπιπλα Ikea

Πώς να βάψετε έπιπλα Ikea με 4 εύκολα βήματα!Μετά τη λειτουργία αυτού του ιστολογίου DIY για έντεκα χρόνια, είναι ασφαλές να πούμε ότι είχα το μερίδιό μου σε αποτυχίες χειροτεχνίας. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ανακατασκευές επίπλων Ikea. Αλλά μπορώ τελικά να πω ότι μετά από τόσο καιρό που έσπασα τον κώδικα για το πώς να βάψω έπιπλα Ikea.

Εάν έχετε δοκιμάσει να βάψετε έπιπλα Ikea και δεν έχει δουλέψει στο παρελθόν, υπάρχει περίπτωση να πιστεύετε ότι δεν είναι δυνατό. Έχω ξαναπάει εκεί. Έχασα τον χρόνο μου χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που ήταν ελαττωματική από την αρχή. Ευτυχώς, με τη σωστή διαδικασία, υπάρχει τρόπος να κάνετε το χρώμα σας να διαρκέσει.

Αφού έφτιαξα το Custom Ikea Desk μου και έκανα ένα Pax Wardrobe Makeover, μπορώ να πω ότι δοκίμασα αυτήν τη μέθοδο και είναι τώρα η επιθυμία μου. Εδώ είναι τα 4 εύκολα βήματα μου για το πώς να βάψετε έπιπλα Ikea και να κρατήσετε το χρώμα σας για τα επόμενα χρόνια.

Έφτιαξα ένα βίντεο το κανάλι μου στο YouTube αυτό εξηγεί αυτά τα βήματα με λίγη λεπτομέρεια! να το τσεκαρεις σιγουρα!

Διαδικασία πώς να βάψετε έπιπλα Ikea σε 4 εύκολα βήματα!

Γιατί υπάρχει διαδικασία για το βάψιμο των επίπλων Ikea;

Τα περισσότερα έπιπλα Ikea είναι μοριοσανίδες επικαλυμμένες με laminate. Έχουν μια σειρά από ακατέργαστα κομμάτια ξύλου, όπως αυτή η συρταριέρα Tarva που ζωγράφισα πριν από μερικά χρόνια. Αλλά δυστυχώς, σε αντίθεση με τα ξύλινα έπιπλα, το laminate είναι λείο και μη απορροφητικό. Χωρίς προετοιμασία, η βαφή σας δεν έχει πού να πάει και θα κοπεί αμέσως.

Pax Ντουλάπα Makeover?  βαμμένα έπιπλα Ikea

Αλλά στον κόσμο DIY, όπου υπάρχει μια ιδέα, υπάρχει τρόπος. Το laminate μπορεί στην πραγματικότητα να βαφτεί, αλλά απαιτεί διαφορετική διαδικασία για να λειτουργήσει. Θέλω να βεβαιωθώ ότι τα κομμάτια σας έχουν μακροζωία και ότι η ανταμοιβή αξίζει όλη την προσπάθεια που καταβάλατε στη διαδικασία. Εδώ είναι λοιπόν τα 4 εύκολα βήματα για το πώς να βάψετε έπιπλα Ikea:

υλικά που χρειάζονται για τη βαφή επίπλων Ikea

Γενικά Υλικά

Πρώτα πρώτα, θα χρειαστείτε προμήθειες για να βάψετε τα έπιπλά σας. Ακολουθεί η λίστα προμηθειών μου κάθε φορά:

– Γυαλόχαρτο 120 Grit: αρκετά λεπτό ώστε να δίνει υφή στο laminate χωρίς να είναι τόσο τραχύ που θα χαράξει την επιφάνειά σας.

– BIN Primer: ένα αστάρι με βάση το shellac που θα επιτρέψει στο χρώμα σας να κολλήσει.

– Βαφή: Συνήθως παίρνω ένα λίτρο χρώματος από το κατάστημα σιδηρικών με φινίρισμα με κέλυφος αυγού. Το φινίρισμα του κελύφους αυγού είναι ανθεκτικό χωρίς να έχει πολύ γυαλάδα.

– Πολυκρυλικό: Σφραγιστικό που το βάζω και σε ταιριαστό φινίρισμα με το χρώμα μου. Αυτό στεγνώνει απίστευτα γρήγορα, επομένως μπορεί να θέλετε να εξασκήσετε τις τεχνικές σας εάν είστε νέοι στο βάψιμο επίπλων.

– Ρολό, βούρτσα υψηλής ποιότητας ή/και ψεκαστήρας χρωμάτων: Έχω χρησιμοποιήσει και τις τρεις μεθόδους για να βάλω χρώμα. Επιλέξτε όποια τεχνική και φινίρισμα προτιμάτε.

Γραφείο DIY Custom Ikea.  βαμμένα έπιπλα Ikea

Πώς να βάψετε έπιπλα Ikea

Στην ιδανική περίπτωση, θα μπορούσατε να βάψετε τα έπιπλά σας Ikea πριν από τη συναρμολόγηση. Εάν όχι, μπορείτε να επιλέξετε να αποσυναρμολογήσετε και να επανασυναρμολογήσετε το κομμάτι σας. Μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά μπορείτε φυσικά να ζωγραφίσετε τα κομμάτια σας που έχουν ήδη συναρμολογηθεί.

Υπάρχει μια βασική διαδικασία 4 βημάτων για τη βαφή οποιωνδήποτε κομματιών laminate από την Ikea: προετοιμασία, αστάρι, βαφή και σφράγιση. Αλλά ας αναλύσουμε κάθε βήμα για μια σαφέστερη εικόνα του γιατί όλα αυτά τα βήματα είναι απαραίτητα:

Pax Ντουλάπα Makeover?  βαμμένα έπιπλα Ikea

Βήμα 1: Άμμος

Τρίψτε ελαφρά οποιαδήποτε επιφάνεια σκοπεύετε να βάψετε με γυαλόχαρτο 120 grit. Όποιος χώρος θα βαφτεί θα πρέπει να τρίψει. Αυτό θα βοηθήσει το ραβδί χρώματος που είναι το κλειδί όταν βάφετε έπιπλα Ikea. Σκουπίστε καλά για να αφαιρέσετε όλη τη σκόνη. Εάν μείνει σκόνη στην επιφάνεια, θα μπορούσε να μπει στο χρώμα σας και να προκαλέσει προβλήματα στο δρόμο.

Πώς να βάψετε έπιπλα Ikea με 4 εύκολα βήματα!

Βήμα 2: Prime

Για να μπορέσετε να προσθέσετε χρώμα, πρέπει να ασταρώσετε την επιφάνεια σας. Λυπούμαστε, αυτό το βήμα είναι αδιαπραγμάτευτο και θα σας γλιτώσει από τόσους πονοκεφάλους στο μέλλον. Δεν θέλω να μπείτε στον κόπο να βάψετε ένα ολόκληρο έπιπλο για να ξεφλουδίσετε αμέσως το χρώμα.

Όπως πιθανότατα με έχετε ακούσει να λέω μέχρι τώρα, το βασικό μου primer είναι αστάρι AM. Ήταν η πρόσφατη επιλογή μου για όλα τα έργα ζωγραφικής επίπλων και λειτουργεί ιδιαίτερα καλά για τα κομμάτια της Ikea. Εφαρμόστε μια ομοιόμορφη στρώση σε όλες τις περιοχές που σκοπεύετε να βάψετε και αφήστε να στεγνώσει όλη τη νύχτα. Εάν το αρχικό σας κομμάτι έχει πιο σκούρο χρώμα, σκεφτείτε να προσθέσετε μια δεύτερη στρώση.

Ikea Tarva Dresser Makeover?  Μάθετε πώς να βάφετε έπιπλα Ikea με 4 εύκολα βήματα!

Βήμα 3: Βάψτε

Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε χρώμα! Το καλύτερο κομμάτι! Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε το χρώμα σας: ένα ρολό βαφής, ένα πινέλο υψηλής ποιότητας ή α ψεκαστήρας χρωμάτων. Το ρολό θα δώσει στο κομμάτι σας μια ελαφριά υφή, αλλά δεν πρέπει να κάνετε πινελιές. Ένα πινέλο υψηλής ποιότητας θα σας γλιτώσει από το να χρειαστεί να ψαρέψετε αυτές τις τρίχες από το χρώμα σας. Και ένα πιστόλι ψεκασμού θα σας δώσει ένα ομαλό φινίρισμα με ελάχιστη προσπάθεια. Έχω χρησιμοποιήσει και τις τρεις μεθόδους, επομένως αυτό είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Εφαρμόστε το πρώτο σας χέρι χρώμα και αφήστε το να στεγνώσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιστρέψετε για να εφαρμόσετε μια δεύτερη στρώση. Δύο στρώσεις θα πρέπει να σας προσφέρουν μια καλή κάλυψη, αλλά μόλις στεγνώσουν όλα, επιστρέψτε και κάντε πινελιές. Αφήστε το χρώμα σας να στεγνώσει πλήρως για τουλάχιστον 24-48 ώρες.

Μάθετε πώς να βάφετε έπιπλα Ikea με 4 εύκολα βήματα!Βήμα 4: Σφράγιση

Τώρα ήρθε η ώρα να σφραγίσετε την όμορφη βαφή σας! Εφαρμόστε μια στρώση Polycrylic, χρησιμοποιώντας γρήγορες και μεγάλες πινελιές καθώς προχωράτε. Μπορείτε να εφαρμόσετε με πινέλο ή ρολό. Εάν χρησιμοποιείτε ρολό, φροντίστε επίσης να περάσετε την περιοχή με ένα σφουγγαράκι για να αφαιρέσετε αυτές τις φυσαλίδες αέρα.

Εάν δίνετε στο κομμάτι σας μια δεύτερη στρώση sealer, τρίψτε ελαφρά ανάμεσα στις στρώσεις για να αφαιρέσετε τυχόν ατέλειες. Αφήστε το στεγανωτικό να στεγνώσει εντελώς (προτείνω άλλες δύο μέρες) πριν το συναρμολογήσετε.

Και εκεί το έχετε! Έτσι βάφεις έπιπλα Ikea σε τέσσερα εύκολα βήματα! Όπως πάντα, ενημερώστε με εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις στα σχόλια παρακάτω. Ανυπομονώ να δω τι ζωγραφίζεις!

Schreibe einen Kommentar